ijslandkop
nvbar02
nvbar03
nvbarhi04
nvbar05
nvbar06
nvbar07
nvbar08
nvbar08a
nvbar08b
nvbar08c
nvbar08d
nvbar08e
nvbar08f

Ons bedrijf

Historisch perspectief

Wat Veerdonk en Mulder kenmerkt

Onze werkplaats

Veerdonk en Mulder, in 1982 gestart als bouwgroep Lent, had in de beginjaren woongroepen en andere alternatieve woonvormen als belangrijkste opdrachtgevers. Ook de zelf meewerkende particulier, die niet voldoende geld en wel voldoende tijd had om aan zijn bouwplan mee te werken, was klant. Het bedrijf werd in die jaren veel gevraagd constructieve- en casco-onderdelen uit te voeren. Ook de voorbereiding van subsidie- en bouwvergunningaanvragen en de vaak technisch complexere onderdelen van het bouwproces behoorden tot ons werk. Hierdoor was het proces vaak ingewikkeld en ad-hoc. Met de stijging van het aantal te verbouwen panden groeide ook het bedrijf.

In 1989 kwam er een eind aan de grote golf huisaankopen door woongroepen. Samen met een afname van de zelfwerkzaamheid door opdrachtgevers in het bouwproces zorgde dit voor een daling in de opdrachten. Er moest iets veranderen. Drie van de vijf oorspronkelijke vennoten hadden andere doelen en gingen weg. Gary Mulder en Jan van de Veerdonk richtten in 1989 Veerdonk + Mulder Bouwbedrijf op. De meeste werknemers bleven en er kwamen anderen bij.

De bedrijfsopzet werd ingrijpend veranderd.

• zelfwerkzaamheid van de opdrachtgever was geen motto meer

• het ambacht werd belangrijk

• monumentaal verbouwwerk werd de nieuwe richting

Met de eigen werkplaats wordt het volledige restauratiewerk mogelijk. Veerdonk + Mulder profileerde zich in de jaren '90 als restauratie-aannemer wat een aantal interessante, complexe en spraakmakende projecten opleverde.

Belangrijk was en bleef:

• inversteren in het bouwproces

• kwaliteit in ambachtelijk duurzaam verbouwen en restaureren

We hopen hier de komende jaren mee door te kunnen gaan en gesteund door een enthousiast team van medewerkers weten we zeker dat dit gaat lukken.

bvdb